Det enda som skall tillsättas är vatten och salt. Till en liter stark råmjölk blandas en halv liter vatten och en tesked salt(helst grov salt, det är godast) Och sedan i ugnen tills det har gräddats färdigt. Vattenbad behövs inte. Knappa 200 graders ugn och man ser nog när det är färdigt. Har aldrig sett på klockan hur länge det skall gräddas.
Sedan kan man använda socker och kanel när man äter. Och djupfrysta blåbär är smaskens att blanda i, i het kalvdans Mmmummsss...
ÄKTA kalvdans! |
Ja, så ska kalvdans göras :)
SvaraRaderaHa en fortsatt bra fredag, jag fryser o väntar på att bonden M ska komma in så vi slipper o handla. Jag har så sjuka händer nu, så jag far ej ensam o handla maten....
Kramen
Nåja, jag visste ju det att andra gör på "rätta " sättet också:) Det är ju för eländigt för dig med så sjuka händer:(
SvaraRaderaDet var länge sedan jag åt ocg faktiskt gjorde kalvdans själv. Det var då man hade kor i granngården. Det är jättegott. Kram Eva
SvaraRaderaGu' så gott! Jätte jätte längesedan jag åt detta mums!
SvaraRadera