Till Juntalimporna fattades kli....man tar ju för givet att sånt finns i skåpet.
Jag bytte ut det mot havregryn. Dom ser åtminstone snygga ut!
För att komma enkelt undan skrynklade jag bakplåtspapper i formarna. Behändigt! |
Limporna,en hög semlor, ett"litet" jästbröd och rulltårtorna |
För att få fotat var jag ju tvungen att äta en bit...nammmm |
2 dl mjöl,1 tsk ingefära,1 tsk nejlika,1 tsk kanel, 0,5 tsk soda blandas i smeten.
Till sist 2 msk filmjölk el. naturell youghurt.
Grädda i 250 grader ca 5 min.
Fyllning:2 dl grädde, vispas + lite socker
1,5 dl rårörd lingonsylt( jag lade vanlig kokad sylt)
Ser gott ut.... även för mej som försöker undvika kolhydrater ;o)
SvaraRaderaOj vilket bak !! Ser väldans gott ut. Tänk vad det bakas i stugorna dessa dagar.
SvaraRaderaKram Eva
Kröhöhmn...
SvaraRaderavad är det för tokar som i juletider inte har sirap eller kli hemma...
det hör ju till det första en anständig värdinna skaffar till jul :)
Juntta limpan skall definitivt inte bakas utan sirap,
jag provsmaka också... hoppas bondosten räddar smaken.
Din rubrik var som från en tidningsannons i tiderna.
*Elantos bröd doftar bättre än Er hustrus bak*