söndag 2 oktober 2016

Till trogna följare:)

Jag var idag på en trevlig tillställning! Stod och stekte potatisgröt hela dagen lång.Gröten gick åt som smör i solen. Likadant var det med grillkorven och den hötade potatisen. Allt hade bra åtgång. Det var hembygdsföreningen som arrangerade "Höutandag". Och tur hade vi med vädret...solen sken från en klarblå himmel.

Nå, jag hann nog prata med folk också. En av mina läsare kom med en önskan om en ny beskrivning på sockor. Hon hade redan stickat Olga och Pullan sockorna och vill gärna ha ett nytt mönster.
Tänk vad lite smicker kan åstadkomma...jag blev ju förstås mycket glad över att nån troget orkar läsa min blogg fastän den går på sparlåga för tillfället.

Jag råkar ha ett sock projekt på gång...hade bara tappat bort beskrivningen mellan varven. Nå, nu letade jag fram den igen. Jag har faktiskt redan tidigare fått en förfrågan om att skriva ner beskrivningen på sockorna jag håller på med. Alla är inte så vana att sticka enligt ett diagram.

 Det är ett gratismönster som har skapats av Helle-Mari Laid. Mönstret heter Marike. Hittade det i FB gruppen Voihan villasukka. Om ni klickar på namnet borde ni komma till ursprungliga beskrivningen.Till domhär har det använts Novitas Nalle och 3:ans stickor. Lägg upp 15 maskor /sticka och sticka resåren  så lång som du vill. Sedan börjar spetsmönstret.

Varv 1: 1 avig m. 2 m rät ihop. 3 räta m. Ett omtag,en rät, ett omtag, en rät, ett omtag,en rät,ett omtag. 3 räta m. Lyft en m, sticka följande och dra den lyfta maskan över. 1 avig.

Varv 2: 1 avig. 2 m rät ihop. 11 m räta, (man stickar omtagen  rät).Lyft en m, sticka följande och dra den lyfta maskan över. 1 avig.

Varv 3: Lika som varv 1

Varv 4: Lika som varv 2

Varv 5: 1 avig. 2 m rät ihop. 4 räta. Ett omtag, en rät , ett omtag. 4 räta.Lyft en m, sticka följande och dra den lyfta maskan över. 1 avig.

Varv 6: 1 avig 13 räta . 1 avig

Varv 7: Lika som varv 6

Varv 8: Lika som varv 6

Varv 9: Alla m aviga

Varv 10: 1 avig. 13 räta. 1 avig

Varv 11: Alla m aviga

Varv 12: 1 avig. 13 räta. 1 avig

Det är ju förstås en stickas beskrivning....gör samma sak 4 ggr.

Så stickar man så långt skaft man vill och sådan häl man vill ha. Sedan fortsätter mönstret utanpå foten.

Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar