Nu hade jag ju orsak att baka en för att få fotat den:) Var tvungen att fota den ögonblickligen när jag tog den från ugnen, för dootern stod bredvid med fatet i handen!
Gott gott! |
150 gram smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rör smör och socker, blanda i resten. Platta ut i formen.
Häll på bären
Fyllning: 2 dl gräddfil
1/2 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 l bär(el. konserverade persikor)
Allt blandas tillsammans och hälles på pajen.
Grädda 200 grader/30 min
Det här receptet har hängt med säkert 30 år. Variations möjligheterna är många. Man kan använda olika sorters bär och frukt. Jag lade frusna blåbär.
Receptet kom som på beställning, satt just och fundera att vad skall jag baka och blåbär har jag i frysen, TACK.
SvaraRaderaKram, Monica från MINA TVÅ HEM
Tack snäll för receptet!
SvaraRaderaNu skall här bakas...
Ha e trevlig fortsättning på helgen!
Kram Maria