fredag 7 februari 2014

Jag klarade det!!!!

Jag fick benen fast under vår nya vedklyv:)

Dag ett lyckades det inte...bara för en sådan strunt orsak som att jag inte hade sådana verktyg med mig. Nå, igår plockade jag med en stor hög nycklar. Och det råkade komma med sådana som jag behövde.

Vi kom till den slutsatsen att en liten vedklyv behövs, för det finns massor med ved, men nästan allt behöver klyvas för att rymmas i eldboet.

Yxor är nog bra men när klabbarna är väldigt kvistiga och krokiga vill klyvandet inte lyckas så bra...åtminstone inte för mig:)

Kunde inte provköra den igår...för jag hittade inte avluftnings skruven som skulle skruvas upp nåt varv innan man börjar klyva. Nå, det började vara lite mörkt i lidret så det var kanske riktigt bra att jag lämnade saken till en annan dag.
En sådan leksak denna gång!

Inga roliga klabbar!

Spänningen stiger...

...och nån timme senare ser den ut såhär.
Jag har problem med datorn, ibland är det helt omöjligt att komma in i bloggen. Nu fick jag veta att XP:n som jag har i min maskin, inte finns mera. Därför börjar den väl hicka och protestera när jag vill logga in.

Måste kontakta data-doktorn och höra mig för vad som skall göras. Om det blir nån större operation eller om vi klarar det med nåt mindre ingrepp.

Idag är det precis ett år sedan"10-minuters semestern", som satte bollen i rullning! Generationsskifteskaffa hemskicka kuddornaskaffa arbete bollen.

Ganska mycket har hänt på ett år....inte konstigt att jag ibland känner mig som om jag är ute på gungfly!!!

1 kommentar:

  1. Grattis till nya vedklyven! Vi har en liknande, som komplement till den gamla. Den nya klyven går rätt sakta men känns trygg och hittills har ingen gjort illa sig (bortsett från Valdemar alltså). Vedklabbarna Du hade såg något vresiga ut men det gäller bara att planera in hugget på rätt sätt. Men det där kan Du nog redan...

    SvaraRadera