tisdag 7 februari 2017

Nu har jag fått diagnos!

Eller egentligen två diagnoser. Har själv ställt dom...jag kan ju sånt,ämnade faktiskt bli läkare efter bondetiden;-)  En tid var det populärt att idka läkaryrket utan utbildning.

 Nåja, tillbaks till diagnoserna. Den ena ställde jag igår efter att ha sett på Efter nio. Jag har dyskalkyli. Oj så vackert det klingar!!!! För er oinsatta sagt..man har svårt med att räkna,hålla koll på höger och vänster,egentligen allt som har med siffror att göra. Dåligt lokalsinne hör också hit....tror jag.

Kontoret på jobbet flyttade redan för en tid sedan till nya utrymmen...jag går fortfarande åt fel håll när jag skall förflytta mig från ett rum till ett annat.

 Av olika orsaker har vi med Gubben besökt sjukhus och vårdinrättningar. Han har flera gånger fått påpeka att jag har varit på väg åt fel håll. Detdär med höger och vänster är många gånger svårt. Måste alltid tänka efter vilken hand jag skriver med...ditåt är höger.

Den andra diagnosen är prosopagnosi! Jag är i fint sällskap med det problemet. Kronprinsessan Victoria lär ska ha samma fel....vi liknar ju lite varandra också....

Aj, vet ni inte vad det är??!!?? Nå, jag var själv tvungen att googla saken för att få namnet riktigt. Det handlar om ansiktsblindhet.

 Härom dagen fick jag problemet slutgiltigt bekräftat när jag inte kände igen en dam från grannbyn. Vi var på väg att besöka en bekant i ett vårdhem då en vänlig sköterska frågade vem vi söker. Så hörde vi när sköterskan sade varifrån gästerna kommer när hon öppnade dörren till rummet. Hur kunde hon veta vem vi var???!!!

Nåjo av den enkla orsaken att vi har känt varann i årtionden...nu skäms jag! Men hon var på fel plats med fel frisyr och fel kläder...det kan väl inte vara mitt fel:-)

En bra sak med diagnoserna är att det inte enbart handlar om att jag är dum i huvudet...det finns fina namn på "tontoheterna".

Så till nånting helt annat efter denna fördjupning i fina termer. Jag fick igår sockorna "1947" färdiga. Där är ribbstickningen och renarna från stickboken anno 1947. Därav namnet.

Igen stickade jag med Novitas 7-bröder. Egen design...fastän renarna är från boken!
"1947-sockorna"

4 kommentarer:

  1. Så fina sockar! Har också svårt med siffrorna.

    SvaraRadera
  2. Jättefina sockor! Dina diagnoser verkar minsann förnäma. Inte alls illa att vara i samma liga som kronprinsessan. Styrkekramar!

    SvaraRadera
  3. Superfina sockor. Många sorters diagnoser finns det...ojoj...Kram till dej

    SvaraRadera