onsdag 18 maj 2011

Ny gammal vän!

Hade just träff med min ny-gamla vän kvarnen!

 Det är 30 år sedan jag  behövde använda den, men i vår blev det av nöden tvunget när gubben inte var på plats!

Första gången jag skulle mala lyckades jag med att få remmen att flyga av. Tänk att man inte kommer ihåg hur man gjorde för 30 år sedan:)

 Nå, med lite goda råd har det nu lyckats riktigt bra. Jag var lite för burdus och krävande med vår gamla trotjänare!

Och i vår har jag märkt hur viktigt det är att känna till alla arbetsområden! Det blir av praktiska skäl  en viss arbetsfördelning på ett bondställe. Som ung, när jag tog över stället, gjorde jag ju nog allt. Med varierande framgång:)

Kvarnen börjar snart få antikvärde. Om jag inte hinner misshandla ihjäl den före det!


Men eftersom jag var betydligt bättre på att föda barn än gubben blev det så att jag tog hand om inomhus sysslorna och han om utomhus arbetena. Och måste nog säga att han är tuuusen gånger bättre än jag med det!!!

3 kommentarer:

  1. ja sån fördelning har vi oxå.. när gubben är ute så är gumman inne..haha..men visst hjälper jag till i svinhuset..o hjälper pojken med kossorna då gubben inte är på plats.Det finns nog alltid nått att göra på ett bondehemman.

    SvaraRadera
  2. Väldig bra fördelning för det är ju så, aldrig hört om en man som kan födda ett barn :) :)

    SvaraRadera
  3. Hej..jag har även hostor som är pyttesmå.. som just ha kommit fram ur jorden.. det beror så mycket på var man har dem... dedär som är vid min sten så står faktiskt mot öst,väst..nått ditåt..Ifjol vårast så dela jag dem..o gav åt 5 olika personer..o ändå så tycker jag att de är stora...tar nästan för mycket plats sen då de brer ut sej...de borda va 6 år nu..

    SvaraRadera