tisdag 1 april 2014

Jag har BAKAT!

Nu tänkte ni säkert att vad är det med det då!!??

Nå, nog är det bara ganska mycket!

Slutade såpass tidigt idag att jag hastigt blandade ihop en deg till ett Eskilsbröd. Det skall ju jäsa ganska länge, så jag hann göra kylskåpsinventering...jo, där fanns en burk gammal surmjölk.( förstås fanns där annat också, men inte sånt som passade till en kaka)

Hastigt på med datorn och googla -kaka med surmjölk.

Jag älskar internet:)

Hittade ett superenkelt recept som dessutom resulterade i en god kaka!

Surmjölkskaka: 3 kkp surmjölk
                         1,5 tsk soda
                         3 kkp socker
                         5 kkp mjöl
                         1 kkp smält smör (150 gr)
                         1 tsk kanel
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda surmjölk och soda väl, låt stå en stund och blanda sedan i resten.
Häll i en stor ugnsform( jag använde en vanlig ugnsplåt)
Grädda tills det är färdigt....i receptet fanns ingen utsatt tid. Men kanske 15-20 minuter.

Den påminner lite om sockerkaka, så jag ämnar testa att göra fylldkaka av den i nåt skede.

Kanske jag INTE skall bli konditor....men gott smakar det nog!
Nu har jag provsmakat kakan så många gånger att jag mår lite illa. Måste nog dricka vatten emellan...

3 kommentarer:

  1. Det är bra att provsmaka ordentligt. Man måste ju helt enkelt kolla om brödet är förgiftat eller inte. Dryck är bra att ta lite då och då. En gång åt jag upp en hel sockerkaka....då mådde jag också lite illa efteråt...men det gick snabbt över...faktiskt...

    SvaraRadera
  2. De där låter lätt o enkelt - nåt ja också kunde klara av .... kanske C

    SvaraRadera
  3. det blev gott. mosade 2 bananer å hade i. smaskens.

    SvaraRadera