fredag 6 oktober 2017

Äntligen!!!

Äntligen är vävstolen på plats i föuse! Prosessen har varit lång innan jag kunde ta in den.
 Det var oliidligt spännande att börja samla alla vävstolsdelar på samma plats före montering...finns alla delar kvar efter att ha legat i en salig röra i lidret i nåt år.
Lite skrämselhicka fick jag när jag inte hittade en hel del metalldelar. Lidret blev grundligt städat i min febrila jakt på delarna....utan att hitta dom.
Men så slog det mig att dom kanske aldrig kom med i flytten. Och så var det. Dom fanns snyggt inlyfta i mattväftslagret på Gården. Puhh...tur  att dom hittades.
Jag fick Manda med som hjälp att få ihop stolen. Och det blev tredje gången gillt:) Vi lyckades lägga vissa delar fel ett par gånger:)Förstår ni att jag inte skulle ha tid att fara på jobb imorgon. Det finns så mycket roligt att göra här hemma!

2 kommentarer:

 1. Oj, så trevligt med en egen vävstol!
  Det är skojigt att väva, har gått några år sedan jag senast jag var på vävkurs, då blev det lagat en matta, yllefilt, linnetabletter och löpare.
  Trevligt veckoslut!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det kliar riktigt i fingrarna att få ryka ihop med vävandet. I lilla vävstolen finns det ränning färdigt...bara att börja väva:)

   Radera