onsdag 21 februari 2018

Nu är jag först trendig:)

Håller på med att baka ett bröd med surdeg!!!!
I går blandade jag ihop roten. En burk fil och rågmjöl+en påse torrjäst....fast nu märkte jag att jag har glömt att lägga i resten av jästen...och degen är nästan färdigt knådad redan.
Hade inte såna ingredienser som det stod i receptet så det blir spännande att se vad det blir.
Stora degmaskinen har inte varit i användning sedan vi flyttat till Huset. Den blev helt förskräckt när jag tog fram den från skrubben. Degkroken hittade jag ute i lidret:)
Och där kommer vi in på en annan trendig sak jag har börjat med.
"Döstädning"!
Lite måste man följa med tiden!
Har redan gått igenom några skåp. Gubbens varmaste tröja hittades...den var precis där den förväntades vara, men var dold av en massa annat.
Mycket blev bara inklämt i nån skrubb eller gömt i en säck i samband med flytten för nåt år sedan. Nu har jag redan ett skåp helt tomt. Det skåpet skall ut från sovrummet eftersom det är inklämt i en knut och svårt att komma till.
Försöker vara mycket radikal. Sånt som inte har använts på nåt år får flytta...har redan två säckar fulla med helt användbara kläder som av nån orsak inte går på oss:)

Den kan nog knåda änmu...efter en lång vila:)2 kommentarer:

  1. Ska en surdeg faktiskt innehålla jäst? Är det inte själva idén med surdeg att den inte innehåller jäst?

    SvaraRadera
  2. Receptet var en fuskversion:) Hittade det på Pinterest. Men gott bröd blev det. En riktig surdegsrot behöver många dagars förberedning...jag är lite för otålig för sådant.

    SvaraRadera