söndag 1 april 2018

Påskmiddagen avklarad!

Och det gick utan några större katastrofer:)
På menyn lammstek i rödvinssås, potatis i muffinsformar med parmesanost mm. och lite grönfoder. Till efterrätt kaffe och blåbärs ostkaka och förstås den superba apelsinkakan:)

Av blåbärskakan finns inte mycket kvar...och maten tog nästan slut den med. Det är ju ett lyckat resultat!
Receptet till blåbärs ostkakan är så löjligt enkelt...hittade det nånstans på nätet.
Det behövs ingen ugn, inga gelatinblad.
Börja med att koka en kräm på 1/2 liter frysta blåbär. När bären börjat smälta i kastrullen tillägs 1 dl socker och 1 msk potatismjöl. Låt bubbla upp lite. Sedan får krämen svalna.
Smula 250 g digestivekex, blanda med 75 g smält smör. Kläm ner i en pajform och lägg svalt medan du lagar fyllningen.
Till den vispas 2 dl grädde, 200 g färskost( philadelfia) och 1 dl pudersocker och 1 tsk vaniljsocker. Häll fyllningen på bottnen och bred ut den avsvalnade krämen. Förvara svalt en timme före servering. GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar