torsdag 22 november 2012

Motorsågslära ....

...och krypande bondmooror!

Nu är det kanske bäst att proffshuggare, om nån mot förmodan läser min blogg, slutar läsa! Risken att ni skrattar ihjäl er är överhängande!

Jag sköter ju min Stihl efter bästa förmåga.

Så igår hade jag en rejäl putsning på den och vässte kedjan. Hade läst i instruktionsboken att det är bra att svänga på svärdet ibland, så blir slitaget jämnare.

Nåja, gubben påstod att det inte är aktuellt för mig ännu....men inte behöver man lyssna på gubbarna alltid.

Så jag tog bort svärdet och satte tillbaks det på annat sätt. Allt frid och fröjd...inga överlopps skruvar och bultar här inte:)

Idag när jag skulle börja såga gick det inte så bra....kedjan tog inte alls på. Någon hade satt på den att den tvinnade baklänges:)

Jag måste nog säga att det är mycket bristfälliga instruktionsböcker man får!

 Ingenstans sade dom att man skall ha kedjan rätt vänd.

T.om ett ångstryklod har tydligare råd åt användaren. Dom varnar för att man inte får stryka kläderna när man har dom på...på den nivån skall informationen vara:)

Men nu kan jag ju den saken!

Blev nästan helt färdig med åkerkanten som jag har kämpat med...men när jag var längst ner vid bäcken tog bensinen slut. Och jag var omringad av "krakar" så närmaste vägen att komma bort därifrån var att krypa upp för slänten. Och det var brant!
Men opp kom jag och resten får vara för bäcken är så vatten fylld att det behövs dykarutrustnig för att klara saken.

Nu blir det lite paus med sågandet! Mina nyuppväckta muskler behöver få lite vila. Jag visste inte ens om att det fanns så många magmuskler...dom har vilat så länge!

Gubben sade just att man inte skall putsa bäck kanten! Tur att jag slutade då:)

Små vedhopar kan man skymta..

Hela stora åkern.

5 kommentarer:

 1. Har samma problem med instruktionsböckerna.. ;o)

  Tack för stickmönstret! Ska prova på det när jag lessnar på mitt favoritmönster som alltid imponerar stort på vännerna, trots att det är det enklaste av alla mönster.

  Stickar 2 aviga och 2 räta i 4 varv, fortsätter sticka 2a och 2r men flyttar mej en maska till vänster (om du förstår vad jag menar...?), stickar 4 varv och flyttar mej igen 1 maska till vänster. Det blir som "trappsteg" i resår. Använder mej av det här "mönstret" bara för att det är så lätt att räkna varven när man tittar på TV ;o)) Båda sockorna får samma storlek!!

  Hoppas Joella mår bra...?

  SvaraRadera
 2. Tack för ett enkelt mönster! Och Joella mår utmärkt:) Hon har slutat beklaga sig efter att jag slutade med mjlökutfodringen...hon blev nog lite bortskämd:)

  SvaraRadera
 3. Nu är du min hjälte! Vi går numera i mötorsågsköpartankar och jag SKA...verkligen!!! också använda den...men jag är lite rädd för den...och så skruvar du isär och sätter ihop och kör tills musklerna blir trötta! Jag bugar och beundrar!

  SvaraRadera
 4. Gu´ vad duktig du är. Jag är impad !!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Haha...att vara nåns hjälte är inte så illa:)Fastän det inte är befogat! Jag var nog rädd för sågen i början, främst för att starta den. Men försäljaren gav ett bra tips hur man kan undvika att såga nacken av sig direkt. Man kan sätta kastskyddet på, så snurrar inte kedjan när man drar och knycker i startlinan. Så jag har gjort så och det känns tryggt!

  SvaraRadera