Hur gjorde jag: Man tar ett välbeprövat kakrecept som har lyckats superbra...kakan hög och fin...den bara smalt i munnen.
Istället för lite apelsin skal+saft smäller man i en hel påse Marianne -kross. Sedan exploderar allt:)
Lätt som en plätt!
Nu vill ni ju förstås ha receptet så här kommer det: 4 ägg
3 dl socker
200gr smält smör
1,5 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Andra kryddor efter tycke och smak.Jag lade som sagt en påse Marianne kross:)
Allt skall smällas i samma skål och vispas i 7 minuter, därför heter kakan 7-minuters kaka.Häll i en välsmord form. Gräddas i 180 grader ca. 45 minuter. Receptet taget från nätet efter att ha fått smaka en sån hos Manda
Explosion på gång |
Färdigt |
En sann plombutdragare...det blev lite segt vissa ställen! |
Om nån har ämnat nominera mig till Finlands bästa bagare kommer den kanske på andra tankar nu...inte gör det nånting. Jag skulle ändå inte ha tid för sånt!
Normala Juntalimpor! |
Enkel kake å bake, det kunne jeg kanskje klare...... Men hva er Marianne kross?
SvaraRaderaMarianne kross är finska Fazers krossade karameller. Men ett gott råd...använd dom inte i smeten. Min kaka bubblade över nåt förskräckligt. Hellre kan du krydda med lite apelsin eller citron skal och kanske lite saft av dom. Eller med såna kakkryddor du tycker om.
SvaraRaderaJag tror inte det är karamellernas fel.. :) Mina sockerkakor brukar bete sig så där också... utan karameller! Jag kikar genom rutan när det är ca 5 min kvar och tänker: - Gu så gott det ser ut! Den här gången har jag lyckats! Jomenvisst - 5 minuter senare när jag tittar så är den lika hög - på sidorna alltså - i mitten sjunker den ihop som en pannkaka! Vad är felet då? Jag kan ju inte skylla på karamellerna? :)
SvaraRaderaNåja, vi kan ju inte vara bäst på allt:) Tråkigt med perfekta människor!
Radera