lördag 28 mars 2015

Sorry, mamma!

Dom sågade ner ditt äppelträd idag.

Det fanns ca. 2 cm med friskt virke runt kanterna, resten var ruttet.
Jag sade åt Bonden och Gubben att dom har missförstått detdär med att ansa äppelträden på våren...man skall lämna några kvistar kvar!

Snart far det...

...ikull...
 Igår fick jag nyttig lärdom igen! Mästarn frågade om jag har målar tejp, han behövde. Såklart hade jag! Jag tog min rulle och visade åt honom, duger det. Jo, det dög.

Sedan slängde jag rullen på badrumsgolvet....och fick en lång blick av Mästarn.

Sådär får man inte göra sade han. Aj,hurså sade jag? Då lyfte han upp rullen och lade den försiktigt tillbaka på golvet! Såhär gör man!!!!
Om man kastar den kan det bli ett veck i rullen....så vill tejpen brista i vecket varje varv!

Så nu vet ni det:)

Nu får ni se vad det blev av träskivorna! Förutom dom använde jag vedlådan som jag skruvat hjul under tidigare. Nu skruvade jag bort dom:)

Ibland blir jag helt förstummad när jag märker hur fiffig jag är!!!!Nu hände det igen:)

Jag har gjort ett soffbord!!!!

Före montering och målning
Vedlådan målade jag svart. Sedan borrade jag och skruvade så att jag lyckades bryta av två borrar. Bonden påstod att dom inte brister utan att man bryter tillika som man borrar...men jag vill ju inte erkänna att jag gjort mig skyldig till nåt sånt:)


Hjul under förstås


Lådan kan användas för förvaring av böcker och tidningar...

...och om man snurrar på bordet syns dom inte!
 När jag var till den fantastiska färghandeln för att köpa målning berättade jag om mitt bord-projekt. Och undrade i samma veva vad jag månne skall dra på ytorna för att få den varma träfärgen att framträda. Fernissa månne...Nej, nej sade försäljaren. Vi har ett olje-vax som passar för ändamålet. Lukt och giftfritt, kan användas till allt möjligt. Jag köpte en 3 liters burk. Stockväggarna skall ju också behandlas.

Efter behandlingenFörsäljaren frågade sedan om jag är intresserad av kakelprover. Dom utgår från sortimentet och skall slängas. Såklart tog jag emot dom...man kan ju göra nånting skojigt av dom.

Pysselmaterial!

4 kommentarer:

 1. Vilket strålande arbete! Och det där med att Du råkade bryta av några borrar, strunt i det, det är sånt som händer i stridens hetta.../Lilla gummann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det där med borrmaskinen....jag måste nog skaffa hem ett litet borr lager inför följande projekt:-)

   Radera
 2. Jag har hört att äppelträdet skall vara så glest att man kastar "ludimysson" igemon..... men ni gick nog nu för långt i ansande :)
  Bordet blev precis som du tänkt dej och kosta bara färgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan kasta både bisin o mysson utan att de snuddar i trädet:-) Bordet blev att kosta 25 euro, hjulen var så dyra.

   Radera