torsdag 13 juli 2017

Oj vilken dag...

...jag hade igår!!!!

Det var full rulle från morgon till kväll. Och då var jag inte ens på jobb:)

På förmiddagen tvättade jag mattor hemma på egen backe. Gubben köpte härom dagen en högtrycksspruta åt oss. Tidigare har jag farit till Gården med mina mattor och då måste man ju vänta tills dom har runnit av innan man fått dom med sig hem. Nu kunde jag hänga in dom i treväggs-skjulet direkt. Där får dom hänga i skydd från regnet tills dom behagat torka.

Klockan tolv fick vi besök av tidigare ägarnas barnbarn med familjer. Det var så roligt att visa omkring dom i varje lider och hus. Sonsonen berättade att han brukade snickra med fafa i snickarbodan. Och vi fick se foton hur backen såg ut när dom som barn lekte här. Fina blombänkar och välskött backe var det på den tiden. Dom berättade var dom hade gungor och hängmatta mm. Sommar stugan hade dom nån gång firat julen i .

Efter deras trevliga besök ilade jag iväg till butiken och träffade förstås många bekanta där. C kom på en guidad rundtur, hon hade sett hur allt såg ut medan vi höll på med rivning och renovering men inte alls hur det sedan blev som färdigt.

Nåja, en liten stund efter det att hon for hem fick jag besök av grannen M som behövde hjälp med en sockstickning. När det var undanstökat ringde jag till B som tidigare på dagen skickat ett meddelande åt mig. Hon behövde hjälp med att montera ihop en bordscirkel och el-motorsåg.

Så dit for jag, teknikens underbarn, med den optimistiska tanken att kunna vara till hjälp. Hon hade en liten önskan att skulle ta Gubben med...månne hon tvivlade på mina talanger:) Nå han var inte hemma så hon fick nöja sig med mig.

Vi höll på några timmar...skruvade lite..tog bort vad vi skruvat. Tog ny fart...läste instruktionsboken. Skruvade igen lite. Under över alla under. Bordscirkeln fick vi monterad. Endast lite delar blev över...dom behövs säkert inte alls:)

Motorsågen var sedan enklare, det fanns inte så många delar att montera där. Provkörde den lite för att kolla att kedjan var rätt vänd. Har erfarenhet av att sätta fast den bakfram. Det går inte så bra att såga då:) Här kan ni läsa om hur jag lärde mig att vända kedjan rätt.

Och så var denna händelserika dag slut...och jag med:)

Imorgon en lugnare dag på jobbet...förhoppningsvis!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar