tisdag 22 januari 2013

Ärkeängeln....

...blev tvungen att ta i med hårdhandskarna när det visade sig att endel försover sig:)

Annars brukar han ta det lugnt...kanske äta lite och se på stjärnorna!




3 kommentarer:

  1. Hej, min fråga har inget med dina fina änglar att göra. Men jag råkade se ett inlägg från sommaren 2011 att du kokar svartvinbärssaft med bladen med. Det har jag aldrig gjort. Blir smaken annorlunda? Hur mycket blad har du med?

    SvaraRadera
  2. Hejsan Karin! Det att jag har bladen med är av ren lättja:) Det kommer ju blad med när man plockar och jag låter dom bli kvar. Smaken blir inte annorlunda för det, om inte ev.kanske ännu bättre . Det går ju att göra dricka på svartvinbärsblad också och det blir jättegott. Det heter Newskij. Då plockar man 1/2 hink svartvinbärsblad och river dom. Häller 5 l kokande vatten på och låter svalna. 50 vinsyra blandas i. Låt stå svalt i 3 dygn. Sila. Blanda i 1 kg socker.Tappa på plastflaskor och frys ner. Användes utspädd 1:4 el 1:5. Kolsyrat vatten gott att blanda med

    SvaraRadera
  3. I fortsättningen ska jag också låta bladen vara kvar :) Och jo, saft på bara blad är jättegott, ska prova med kolsyrat nästa gång! Min väninna brukar göra saft på fläderblommor, det blir också gott. Man kan tex "spetsa" ett glas skumvin med en skvätt fläderblomssaft (outspädd), namnam!

    SvaraRadera