måndag 22 oktober 2012

Det var en gång...

...en Ugnsplåtställning!

Första tiden när den flyttat in till Bondmooran var den så lycklig.

 Många plåtar med härliga bullar och semlor fick vila på dess starka armar... för att inte tala om pepparkakorna som ungarna till julen bakade med sin mor.

Men den senaste tiden har den delat låda med pepparkaksformarna. Och känt sig så onyttig!

Hur sakerna kan kommunicera är oklart men den fick på nåt sätt kontakt med Nyckelskåpet och Vinlådan som bodde i bodan. Dom var så frustrerade....Bondmooran kommer bara på visit men sedan får man bara ligga där utan arbete.

 Nyckelskåpet hade hon länsat på krokarna, gångjärnen var söndriga...annars hade hon väl använt dom också. Och Vinlådan sparades för att den var så söt.

Men när dom märkte att hon ilsket blängde på Gubbens skrivbord...där pappren flöt omkring så att endel inte ens fick rum på bordet (och mooran var totalt förbjuden att ordna dom...Gubben påstod att det fanns ett system som inte fick rubbas) fick dom en idé!

En natt attakerade dom Bondmooran med sin idé ,så att hon trodde att hon kommit på det riktigt själv:)

Sedan började det hända!!!!

Nu är Gubben ännu saligen ovetande om att han skall få tidernas uppfinning på sitt bord. Bondmooran måste utrusta sig med en ängels tålamod när hon skall vänta att han ordnar pappren och alla attiraljer på den fina hyllan. Men sånt har hon 30 års erfarenhet av:)




Snipp snapp snut...så var sagan slut!

3 kommentarer:

  1. Men va´fiffigt!!! En sån toppen idé. Du är så påhittig. Den blev jätte fin.

    SvaraRadera
  2. Haha.. vilken bra saga.. o den blev ju bra.. tänk vad man kan göra av mycket grejssom "bara" ligger... Nu har vi haft den riktiga första frostnatten med - 4....ha en bra dag...

    SvaraRadera
  3. WOW, säger jag bara. Lite oroar jag mig förstås för julpepparkaksplåtarna och funderar starkt på om jag borde investera i en sådan där ugnsplåthållare.
    Du är verkligt smart!

    SvaraRadera