tisdag 16 oktober 2012

SKRYT VARNING!!!!!

Om ni inte riktigt orkar med folk som skryter med sig själv...ett gott råd...SLUTA LÄSA för nu kommer det:)

Batteriet i en brandvarnare var slut och jag behövde höga stegen för att nå upp. Bytte batteriet och när jag nu ändå hade inne min höga stege tänkte jag att jag skall själv försöka hänga upp min rya i trappuppgången...eftersom det tar så länge innan man får nån annan att göra saker åt en.

 Det lyckades utan att jag rullade nerför trapporna...klängde mig fast i dörrposten och sträckte mig så långt jag vågade. Fick den ungefär där jag hade tänkt mig.

Där hänger den nu!


När jag nu ändå var på övrevåningen passade jag på att ta bort nätdörren vid balkongen och förde den till kalla vinden. Där jag hittade ett mumifierat möss i en fälla.

Och så hittade jag en lampa som jag har fnattat omkring och sökt både högt och lågt. Dootern sade att den säkert är på vinden och så var det ju:)

Skruvade fast lampan i mitt Extrem Makeover rum för jag har märkt att det behövs en lampa som lyser direkt på händerna om man vill sticka eller läsa. Och skärmen hade perfekt färg till rummet.


Nu ser jag nog!!!!
 Nåja, så hängde jag upp en tovad sak i tamburen Och den som jag sålde, och lovade ha i förvar tills den skall  överlåtas, hängde jag i källaren. Köparen valde "Första snön"



Medan jag höll på med allt detta tvinnade bykmaskinen och mangeln. Och så hann jag tala med två väninnor och med dootern två gånger.

Lite uppvärm maletköttsås och potatis i magen (det var först tredje dagen med samma sås) och så for vi med gubben till föuse.

Gummimattor lades under två kossor. 6 kvigor togs in från betet...och ingen var totalt idiotisk.

Öronmärken i en kalv. 401:an som förövrigt Tina har ovetandes blivit gudmor åt. Mamman heter Ölla så jag tyckte att Joella rimmar bra.

Så Tina , om du läser detta. Du är hjärtligt välkommen på dopkaffe när du nästa gång rörs i Östra Nyland:)

Och när det ändå närmade sig mjölkantider fortsatte jag i ladugården med att mocka rent en kalvbox och sopa och städa lite.

Men  nu skall alla fönster öppnas för att vädra ut lukten...för här osar skryt så att man börjar må illa.

Nu skall lampan testas....om jag hålls vaken!


8 kommentarer:

  1. Hih hih, sådan effektiv dag du haft!

    SvaraRadera
  2. Nej men herriguud kvinna,
    jag som tyckte jag varit duktig idag ;)

    Kokat rödbetor
    -som andra odlat och tagit upp...
    Stekt trattkantareller
    -som andra plockat,rensat och satt på min trappa.
    Nya sticka-strumpor på fötterna
    -som andra har stickat och gett åt mej idag...

    Nu skall jag äta riktigt själv.

    SvaraRadera
  3. No va de just o just att man våga läsa igenom de, men måst väl erkänna att bussig är du

    SvaraRadera
  4. Inte luktar det illa inte, jag riktigt njöt av att få följa med på din aktivitetsvåg! Skönt när det ena ger det andra och man får massor gjort!

    SvaraRadera
  5. Gu´ vad roligt !! Och så mycket du hunnit . Och roligt är också att jag har en exakt (två förresten) likadan lampa som du , i sommarstugan. Har aldrig tänkt på att det är en bra sticklampa. Ska nog ta hem den hit istället. Tack för tipset !!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Men så glad jag blir!!!! ;o))

    Hoppas kalven gillar namnet bättre än systerdottern gör... Lyckades övertala syrran till att ta det namnet som extra namn när dottern döptes, men ungen har aldrig visat intresse för det.....

    Och rör jag mej någongång i trakterna så kommer jag absolut på dopkaffe!

    SvaraRadera
  7. inte är det skryt.. men du har hunnit med mycket.. jag har inte gjort mycket annat än vart i fäuse.Men det tar länge både morron o kväll..så man är nöjd vissa gånger man ha varit ut..hihi.Ja på massage va jag o gjort mat förståss..

    SvaraRadera
  8. Vilken vacker rya!!

    SvaraRadera