torsdag 26 december 2013

Bondmooran pysslar!

Vad skall man göra om man inte orkar äta eller se på TV mera....inga kuddor finns det att värna om och till arbets får man fara först imorgon!

Jo, då börjar man pyssla:)

Var ett varv till gravgården och tog bort gravljus som det fanns lite obrunnet stearin kvar i...och "råkade" titta i soptunnan där det fanns massor med gravljus...alla hade mera eller mindre stearin kvar. Egentligen gör jag en välgärning...plastet och metallen i skilda högar...stearinet smältes till återanvändning som tändrosor:)

Har en tid samlat tomma äggfack för dethär ändamålet, fast om jag skall vara ärlig trodde jag nog att aldrig skulle få nånting gjort av dom.

Men om man är tillräckligt länge ledig börjar det finnas energi till lite pyssel:)

I olika bloggar har domhär spökat, och det finns säkert olika sätt att göra dom på. Jag läste beskrivningen i Kuriren. Deras rosor var nog mycket vackrare....men om dom blir för snygga nämns man ju inte använda dom!
Smält stearin i vattenbad


Kurirens beskrivning...om det går att läsa

Riv sönder äggfacket

Och rulla remsorna, knöla ner dom i koppen

Använd en grilltång och doppa i stearinet...låt svalna och doppa en gång till.

2 kommentarer:

  1. Det här är helt nytt för mig. Och något som jag verkligen behöver. Jag sköter ju alla spisar och kakelugnar på gården. Detta kommer jag definitivt att göra. Tack för tipset!!!

    SvaraRadera