onsdag 18 december 2013

Julstädnings limpa:)

Konstaterade härom dagen att kylskåpet absolut måste städas förrän all julmat skall trängas in dit!

Idag började jag!

Så nu följer receptet på "Städlimpan"

Först häller man lite vatten i en kastrull med torr havregryns gröt...om den är grön och lurvig kan man slänga den.

En liter surmjölk hälles i en kastrull och värmes till passlig temperatur , så river man skalet från två bortglömda apelsiner och pressar saften ur dom.Mina hade piki-lite saft...dom hade varit bortglömda ganska länge:) Så häller man förstås gröten ihop med surmjölken.

En matsked salt, 3 dl sirap, jäst...som jag inte hade, så det blev 2 påsar torrjäst istället. 3 dl kli,3 dl rågmjöl, 3 dl malt. Ni känner kanske igen Junta-limp receptet. Mina är en mutation av dom.

Vetemjöl tills det känns passligt. Skinkgratängen och spagettigrytan tyckte jag att inte passade hit, så dom finns ännu i kylskåpet.

Sedan låter man allt jäsa tills man inte orkar vänta mera. Häll i 3 formar, jag har börjat skrytta bakplåtspapper till formarna. Så behöver man inte smörja dom eller diska efteråt.

Ugnen på 175 grader och en och en halv timme. Så borde man ha fina limpor!

Degen ser ut såhär!
Hur limporna blir vet jag inte ännu...jag har bara fördrivit tiden medan degen jäser:)7 kommentarer:

 1. Jag har sett i butiken limppor med en pepparkaka på.......
  De är säkert bakade med ditt resept, ta vad finns i skåpet.
  De blir säkert bra nog, när du lämna spagettin bort ★

  SvaraRadera
 2. ja he va en passlig blandning.man skall inte slänga något.blev säkert goda limpor

  SvaraRadera
 3. Jep...goda blev dom! Tur att ja lämna bort spagettigrytan:)

  SvaraRadera
 4. Bra recept! Ungefär som Kulturtantens Kuckelimuck-röra. Ut med allt ur kylskåpet. Typ Spagettislattar, skinkbitar, en burk gammal köttfärssås, lite gamla, trötta grönsaker, några ostkanter, några kvarglömda oliver i en burk mm. Ner med allt i en ugnsform och så gröta ihop allt med lite creme fraiche eller grädde. In i ugnen i en halvtimme, trekvart så är det klart. Skitgott!! Men jag tror att det hänger mycket på kryddningen som Kulturtanten är en fena på...

  SvaraRadera
 5. Tack för det fina Kuckelimuck-receptet...helt i min stil:) När jag lagat sånt nån gång kan jag ju hänvisa till att jag hittat receptet på nätet...då har jag liksom ryggen fri, om det mot förmodan blir oätbart:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går alldeles utmärkt! Vi skyller bara på Kulturtanten...

   Radera
 6. Hos oss kallas middagen för UNIK, aldrig mera samma blandning. För det mesta jättegott och brukar få tummen upp av dottern.
  Synnöve

  SvaraRadera