lördag 29 november 2014

Jag fick tvinga mig själv...

...att börja slipa skåpen! Fy, vad jag hatar dethär skedet när ytorna skall göras klara för målandet.

Men nu är det gjort och jag snyter slipdamm:)

För att göra allt ännu värre hittade jag på att fyra stolar och ett bord skall målas vita. Jag har ju några köksstolar som jag har skrapat målningen bort ifrån, men vi behöver lite fler sittplatser i köket.

Domhär stolarna fick jag av en granne för en tid sedan. Dom har beklädd sits, men det kan bli hur bra som helst med nåt trevligt tyg på. Och så kan man ju byta tyg hur ofta som helst.

Inte riktigt i min smak....men vänta bara så får ni se!

Hela högen efter en grundlig omgång med målartvätt.
Bordet som jag försökte få befriat från vaxduks ludd skall få sig ett varv med slipmaskinen. Luddet lossnade inte fast hur jag kämpade. Så nu blir bordet vitt.

Här kan ni se dom tidigare stolarna under arbete. Dom är färdiga, men tydligen har jag aldrig fotat dom. Nåja, nu ids jag inte bege mig ut för den sakens skull.

2 kommentarer:

  1. Jag har fyra ekstolar med klädd sits. Dessa stolar byter skepnad (?) titt som tätt. Jag bara klipper ut lagom stora tygbitar, lyfter på sitsen, måttar in tyget och så med sitsen i själva stolen. Inga problem med fastsättande av tyget, jag inbillar mig att dom håller sig på plats ändå...och det har dom faktiskt gjort i åratal.../Lilla gummann

    SvaraRadera
  2. Nåja, det där tipset var helt i min smak:-) Skall testa hur det blir utan att stifta fast tyget....

    SvaraRadera