onsdag 2 november 2011

Riktigt men ändå fel...

...blev det när jag band om till rosengång i poppana vävstolen.

Jag lyckades få rätsidan på avigsidan:)

Tur att jag har en ny kamera så att jag kan kolla hur det ser ut utan att behöva stå på huvudet under vävstolen!
Den är blå, kameran alltså. Och så fin!
Aviga sidan


Man borde vara akrobat för sånt här...
Rätsidan  opp och ner:)
Men jag ids inte binda om tramporna när nu ändå allt funkar som det skall. Borde oftare göra sådant så skulle man inte hinna glömma så mycket.

6 kommentarer:

  1. Så skickligt gjort, nytt vävsätt!

    SvaraRadera
  2. Åååh, jag får hålla i mig så att jag inte hoppar på att börja spinna (dvs köpa ny spinnrock, min loppisrock skevar) eller väva. Väva skulle jag förviss kunna göra i en vävstuga i min närhet utan att skaffa egen vävstol. Min mor vävde mattor, gärna i rosengång. När jag var 6 år och hon en tidigt morgon hade plockat ner en matta och varpat för en ny och sen gått ner till sjön i Molpe, där vi hyrde sommarhus, för att tvätta gamla mattor, började jag väva, trampa som jag sett henne göra. När hon kom hem hade jag vävt en halvmeter matta i blått och i rosengång. Hade jag bett om det innan, hade hon inte get mig lov. Nu blev hon så stolt över vad jag kunde åstadkomma, så det blev till en historia hon berättade för alla och envar.

    SvaraRadera
  3. Tack för snabb respons! Visst var jag ung o det var längesen, 61 år sen faktiskt Men mitt arbetsliv har krävt en låååång paus i intensivt hantverkande. Försöker ta igen en del nu. Men måste lära mig ransonera, så jag inte fuskar i allt.

    SvaraRadera
  4. Jasså det blev en ny...
    och jag ser att det blir datum på bilderna...wow!
    Ser att du har telefonen nära så att du kan ringa hjälp!

    SvaraRadera
  5. Hmmm, jag som inte alls förstår mig på sådana här fina saker tycker ju att avigsidan också ser bra ut??!

    SvaraRadera
  6. Snyggt blir det fast du har avigsidan upp, det lyckades vi oxå få på Daldrällsmattan jag vävt i skolan blev jätte paffa för det stämde ju inte bilden i mönstret var på väg att repa upp allt till I kom på att rätsidan var neråt, så det kan bli, men roligt är det. jag håller på att sätta upp en väv här hemma i min vävstol så håll tummarna det är första gången jag gör det helt själv. ha en härlig stund vid vävstolen.

    SvaraRadera